Norwegian English French German Italian Russian Spanish

Vårt nyhetsbrev

Utskrift

Du vil ha godt, helsefremmende vann har du fått riktig informasjon?
main qimg 2e8a800d66654909657005598e4dd881
Godt vann en forutsetning for god helse.
Likevel finnes det mye feilinformasjon om vann og vannrensere, vannfilter og kriteriene for godt vann. Ønsker du mer dybdeinformasjon og forskningsreferanser, kan du kontakte Uno Vita AS (salg(@)unovita.com). Av alle cellenes molekyler er 99% vannmolekyler; kroppen er med andre ord en vannbeholder. Det er essensielt for alle livsprosesser at vannet har god kvalitet og at du drikker nok. Vann med høy ladning/energi danner strukturer som kalles EZ-vann (H302).

FARLG VANN

Advarsel! Vannfiltre basert på reversert osmose (RO) kan være direkte helsefarlige og frarådes av bla. Verdens helseorganisasjon! RO-vann ansees som mer skadelig enn dårlig vann. Reversert osmose eliminerer alle naturlige mineraler og lager «dødt» vann (les rapporten her). Det hjelper å tilsette magnesium osv., men det fører ikke til optimal mineralbalanse. Kroppen er avhengig av riktig mineralbalanse for å være i likevekt (homeostase).

Hva er optimalt vann med aktivt hydrogen?
Vannet inneholder lite eller ingen kjemikalier, plantevernmidler, tungmetaller og andre giftstoffer,

lite eller ingen farlige bakterier, soppgifter, virus og parasitter.
Det er rikt på mineraler i riktig forhold til hverandre, slik man får fra enkelte naturlig kilder
Det har en negativ elektrisk landing på minst -200 ORP (oksidativt reduksjonspotensial)
Det har maksimal konsentrasjon av aktivt hydrogen (i kroppen H-
Det danner lett eksklusjonsvannstruktur (EZ-vann, H302), hvilket har vist seg å være en nyoppdaget 4. fase av vann som er helt essensielt for en rekke kroppsfunksjoner
Drikkevannet bør ha en pH i området 7,4–7,8 (lett basisk)

water goodmorningcenter com 1493042049 725x725

Teknisk data for godt vann.

Følgende er veiledende og avhenger av vannkilden:

 • Fri for giftstoffer og sykdomsframkallende organismer
 • ORP (negativ oksidant reduksjons potensial) -200 til -500
 • EC (elektrisk ledningsevne) – data kommer
 • rH2 (relativt reduksjonspotensial eller vannets energetiske status) 0–24 (lavere verdi mer energi)
 • H2 (forekomst av aktivt hydrogen, oppløst hydrogen i vannet) 0,4–1,8 ppm (del pr. million)
 • Rik forekomst mikroklynger som lett kan danne H302 og/eller EZ-vann
 • TDS (oppløste stoffer/mineraler). Et høyt tall kan indikere forurensning, men kan også indikere nyttige mineraler. Derfor gis ingen generell anbefaling her.
 • pH (potensielt hydrogen) 7,4–7,8 (drikk vann med høy pH ved trening, ikke til mat)

Redox animation


Kan man produsere optimalt vann med aktivt hydrogen fra springen?

Ja det er mulig, selv om det alltid vil være en gradering av godt vann. Uno Vita leverer systemer som gir tilnærmet optimalt vann. 

818192225 o

Grunnleggende komponenter og gode alternativer er:

1. Grundig filtrering som ikke fjerner naturlig mineralinnhold
*Reduserer og fjerner 99% av skadelige og sykdomsframkallende stoffer

2. Moduler/filterkomponenter (vi har litt forskjellige løsninger) som bidrar til mer oppløst hydrogen, lav ORP (negativ ladning som fungerer som antioksidanter i kroppen) og gunstige strukturer på vannmolekylene gjør det vannet lettere tilgjengelig for kroppen

3. Moduler/tillegg som automatisk balanserer og tilfører mineraler slik at vannet framstår nærmest mulig naturlig, rent mineralvann.

4. Moduler/elementer som bidrar til at vannet får optimal struktur og lettere danner EZ-vann (H302). Det er primært infrarødt og UV-lys (270 nm) som virkelig kan danne EZ-strukturer. Plater, karafler osv. kan ikke tilføre vannet den energien som er nødvendig for å skape optimal struktur. 

* De som mistenker å ha store mengder sykdomsframkallende organismer i vannet (ekstremt sjeldent i Norge) bør bruke UV-lys og ikke reversert osmose og få vannet målt. UV-lys vil i tillegg til å virke desinfiserende gi energi og bidra til optimal struktur uten å fjerne essensielle mineraler fra vannet. Filtreringen vi tilbyr, stort sett med 3–5 filtre, fjerner normalt de fleste sykdomsframkallende organismene slik at det som regel ikke nødvendig med ekstra tiltak ut over dette.

WaterWarning

Effekter av optimalt vann fullt av aktivt hydrogen og EZ-struktur?

waterclusters

Optimalt vann har en rekke positive helseeffekter. Nedenfor oppsummeres noen av dem.

 • Virker beskyttende på nervesystemet
 • Er en effektiv antioksidant og reduserer forekomsten av frie radikaler
 • Motvirker betennelser
 • Beskytter organer
 • Kan forbedre opptaket av næringsstoffer
 • Kan forynge huden
 • Kan motvirke forstoppelse
 • Kan bidra til effektiv avgiftning av kroppen
 • Kan motvirke høyt blodsukker
 • Høyere forekomst av EZ-vann bidrar til bedre blodomløp
 • EZ-vann hjelper kroppen tili å kvitte seg med positivt ladde molekyler (syre) og opprettholde negative (baser) og gir negativt elektrisk potensial, som er essensielt for god helse
 • EZ-vann bidrar til å opprettholde kroppens krystallinske strukturer, slik som bindevev
 • Bidrar til at kroppens celler får nok vann
 • Aktivt hydrogen/molekylært hydrogen bidrar til bedre stoffskifte og beskytter mitokondriene

unnamed 4 1

Les om H3O2 her

Konklusjon. God vann er rent, balansert og har negativ ladning, høy konsentrasjon av oppløst hydrogen og et naturlig balansert mineralinnhold. Godt vann kjennetegnes god smak og gir ofte en umiddelbar følelse av velvære etter inntak. Enkelte er for opptatt av høy pH eller høy negativ ORP, noe som ikke betyr at vannet er godt. Høy ORP eller pH kan virke betryggende uten at vannet av den grunn er en effektiv antioksidant og skaper balanse i kroppen. Uno Vita har i dag gode løsninger i nettbutikken, og vi forklarer deg gjerne forskjellene.

hydrogen Kopi

Anbefaling. Vi anbefaler at man justerer renset vann med Uno Trace fulvinsyre og eventuelt et par dråper økologisk sitronsaft slik at drikkevannet får en pH på omkring 7,5. Dette vil også tilføre essensielle sporemineraler og øke vannets energi i tillegg til å hjelpe kroppen med å finne en god syre-/basebalanse. Det kan være nyttig å kjøpe seg et rimelig pH-meter eller pH-dråper. Inntil Uno Vita har dette i butikken (sjekk). Eksempler her og her!

Uno Vita

Uno Vita AS fører en rekke vanløsninger fra små kannefilter (som gjør en god jobb), profesjonelle drikkevannsfilter og hele helehuset systemer i sin nettbutikk; sjekk her og kontakt oss for skreddersydde løsninger (ikke alt er på nett)

Uno Vita AS - Sjøgata 15, 1516 Moss - Norge
Telefon: (+47) 22 091880 e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettbutikk: shop.unovita.com